Airco onderhoud

Airco service- en onderhoud

Frisse lucht, in de zomer én in de winter. De airco in uw auto zorgt ervoor. Een goede airco in uw auto is wel zo fijn. Het verhoogt het comfort en zorgt er voor dat u comfortabel achter het stuur zit. Maar een airco heeft regelmatig onderhoud nodig. Dit voorkomt hoge reparatiekosten. Auto Camminga zorgt ervoor.

Verlies koudemiddel

De airconditioning werkt als een koelkast. Een vloeistof (koudemiddel) onttrekt bij verdampen warmte aan zijn omgeving. Dat verdampen en weer naar vloeistof omzetten (condenseren) gebeurt in een gesloten systeem. Toch verliest een auto-aircosysteem 5 tot 10% koudemiddel per jaar bij normaal gebruik. Als er te weinig koudemiddel in het systeem zit zal de airco minder goed presteren.

In een uiterst geval zal de airco uitschakelen om schade aan de dure onderdelen te beperken. Een airco compressor bijvoorbeeld kost al snel € 800,-. Met regelmatig onderhoud voorkomt u deze kosten.

Een frisse auto in de auto

Muffe lucht?

Mocht u muffe luchten in de auto hebben als u de airco gebruikt, dan komt dat in veel gevallen door bacterievorming op de verdamper, en/of een vervuild interieurfilter. Dan is het aan te raden om bij een servicebeurt ook gelijk de verdamper te laten reinigen tegen muffe geurtjes.

Vergeet ook niet het interieurfilter regelmatig te (laten) vervangen. U kunt zelf ook iets doen, namelijk de airco zo goed mogelijk te gebruiken. Ook in de winter.

Waaruit bestaat een typische airco-servicebeurt?

Aircosysteem leeghalen. Aftappen koudemiddel vloeistof.

Controleren op lekken. D.m.v. afpersen met stikstof op 10 bar (dat is een best hoge druk).

Verwijderen vocht. Vacumeren.

Toevoegen compressorolie. Voor een goede smering.

Toevoegen UV-vloeistof. Om te kunnen controleren op lekken.

Vullen. Aircosysteem opnieuw vullen.

Dit is wat klanten zeggen

Suzuki onderhoud monteur

Voordelen van Auto Cammingha

Hoge waardering door klanten

Scherpe onderhoudstarieven

Alle merken en modellen

No nonsense aanpak

Persoonlijke service

Zekerheid van BOVAG garantie

Bij Auto Cammingha bent u klant, geen nummer

30 jaar ervaring in auto-onderhoud

Ook interessant

Logo auto onderhoudsplan

Auto Cammingha Serviceplan

Het voordelige auto-onderhoudsabonnement met een vaste prijs per maand.

Auto onderhoud in Leeuwarden

Alle merken

Wat voor merk of model u ook rijdt, bij Auto Cammingha zorgen wij voor goed onderhoud tegen een prettig tarief. Met BOVAG garantie.

CarBuddy

CarBuddy is hét digitale platform voor autobezitters. Via deze handige app heeft u de belangrijkste informatie over het onderhoud van uw auto altijd binnen handbereik.

Wintercheck voor uw auto

Wintercheck actie

Uw auto klaar voor de winter voor slechts € 9,95 met de Auto Cammingha 18 punten wintercheck. Voor alle merken en modellen.

APK keuring in Leeuwarden

APK keuring

Tijd voor de APK-keuring van uw auto? Goed en snel geregeld bij Auto Cammingha. En de APK is kosteloos bij een onderhoudsbeurt.

Autoschadeherstel in Leeuwarden

Schadeherstel

Autoschade, het kan iedereen overkomen. Wij verlenen bij schade een maximum aan service. Voor alle verzekeringsmaatschappijen.

Frisse airco na airco-onderhoud

Suzuki airco onderhoud

Frisse lucht. In de zomer én in de winter. Uw airco zorgt voor een prettig klimaat. De airco heeft wél regelmatig onderhoud nodig.

Mobiliteitspas na onderhoud

Pechhulp Service Card

Komt u met pech onderweg te staan, dan heeft u met de Pechhulp Service Card 24/7 gratis pechhulp in heel Europa. Dat is het gevoel van zekerheid.